Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.. , ,

 

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το θέμα του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις μεταθέσεις, αποσπάσεις μετακινήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο

Θέμα: «Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού»

Ενημερώθηκα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καταρτίζει το Υπουργείο σας.
Οι παραπάνω φορείς πιστεύουν ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο κατοχυρώνει τη διαφάνεια στις μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις των αστυνομικών κάθε βαθμού, σε αντίθεση με το προτεινόμενο όπου οι μετακινήσεις των υπαλλήλων προβλέπεται να γίνονται ανά δύο ή τρία χρόνια με αποκλειστική «πρωτοβουλία της υπηρεσίας» χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Κατά αυτό τον τρόπο αλλοιώνονται και ακυρώνονται κεκτημένα που στην πάροδο των χρόνων λειτούργησαν υποδειγματικά.
Κατόπιν των ανωτέρω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Αν θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν ;
2) Αν θα καταργηθεί η εντοπιότητα και το αμετάθετο των αστυνομικών υπαλλήλων;
3) Αν θα απαγορευθεί η δυνατότητα εκλογής τους στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού;
4) Αν θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις παραμεθόριες περιοχές, που πέραν των άλλων το αντικείμενο εργασίας των αστυνομικών έχει αυξηθεί;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ